Confidenţialitate

PSD le susține pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb

Susținere până la capăt pentru cei doi miniștri suspectați de fapte de corupție în dosarul Insula Belina. După trei ore de discuții, social-democrații au ajuns la concluzia că Sevil Shhaideh și Rovana Plumb nu trebuie să-și dea demisia. În timpul ședinței, ele și-au susținut nevinovăția, motiv suficient de puternic pentru ca social-democrații să facă zid în jurul lor, a declarat liderul deputaților PSD, Ioan Muntean.

În dosarul ”Insula Belina”, DNA a început urmărirea penală față de vicepremierul Sevil Shhaideh, pe care o acuză de abuz în serviciu. În cazul ministrul pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, procurorii DNA cer Parlamentului aviz pentru începerea urmăririi penale. Dosarul are legătură cu trecerea unui domeniu din proprietatea statului în cea a Consiliului Județean Teleorman și apoi – închirierea către o firmă privată.

Atât Sevil Shaiddeh cât și Rovana Plumb își susțin nevinovăția în dosarul Insula Belina, în care prima este acuzată de abuz în serviciu, iar cealaltă de complicitate la abuz în serviciu.

În acest moment, soluţia este de susţinere a celor doi miniştri. Nu m-am gândit sub nicio formă la demisie. Avizele toate sunt pozitive şi conform cu legea”, a declarat Sevil Shhaideh la ieșirea de la ședința PSD.

Nu sunt vinovată, întotdeauna am respectat legea şi întotdeauna o voi respecta. Întotdeauna am acţionat cu bună credinţă în interesul cetăţeanului şi cu maximă responsabilitate. (…) Nu consider că trebuie să demisionez atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. Nu sunt vinovată, nu am făcut nimic greşit”, a declarat şi ministrul fondurilor europene Rovana Plumb.

Și liderul ALDE, a participat la ședința PSD privind soarta celor doi miniștri – Sevil Shhaideh și Rovana Plumb. Călin Popescu Tăriceanu spune că și formațiunea sa politică le susține pe cele două doamne ministru și crede că ar trebui să existe prezumția de nevinovăție.