PSD își alege președintele

Există însă un singur candidat: Liviu Dragnea, care de altfel asigură în prezent interimatul, după demisia lui Victor Ponta. Totuși, Dragnea are nevoie de 50% + 1 din voturile celor prezenţi la scrutin, indiferent de numărul acestora.

Peste 530 de mii de membri ai PSD sunt așteptați la urne, inclusiv în Republica Moldova. În țară, locuinţele unor lideri locali ai PSD, dar și Primării se transformă în secţii de votare.

Peste 530 de mii de membri ai PSD sunt așteptați la urne, inclusiv în Republica Moldova. În țară, locuinţele unor lideri locali ai PSD, dar și Primării se transformă în secţii de votare.

Procesul de votare va începe la ora 8.00 şi se va încheia cel târziu la ora 20.00. Fiecare secţie de vot va putea decide când să oprească procesul, având în vedere că există localităţi cu puţini membri.

Sunt aşteptaţi la urne aproape 533.000 de membri PSD din ţară, dar şi din străinătate. Vor avea drept de vot doar cei care au cotizaţiile plătite la zi şi se află în evidenţa actualizată a filialelor locale.

Secţiile de votare vor fi deschise în fiecare localitate unde există o filială a PSD. Vor fi organizate în sedii de partid, în birouri parlamentare, dar și în spații mai puțin obișnuite pentru un astfel de proces precum cămine culturale, biblioteci sau primării, acolo unde autorităţile îşi dau acordul.

Totuși, s-a exclus din start ideea organizării secțiilor de votare în școli, restaurante sau baruri.

În Capitală, vor fi 5-6 secţii în fiecare sector şi o secţie specială, la sediul central al partidului, din Şoseaua Kiseleff. Acolo vor vota mai-marii PSD, inclusiv premierul Victor Ponta. Liviu Dragnea ar urma să voteze în Teleorman, la Turnu-Magurele.

 

Toți membrii se pregătesc si pentru marele chestionar PSD. Duminică, în ziua în care își vor alege președintele, trebuie să completeze un formular în care vor trece impresiile lor despre activitatea partidului dar și nemulțumirile față de Guvernarea PSD. Milioane de chestionare vor fi distribuite și persoanelor care nu sunt membre PSD, dar care ar vrea să își spună părerea despre formațiune.

Chestionarul are două pagini și conține 11 întrebări. În primul rând, social democrați vor să afle care este cea mai importantă măsură pe care partidul trebuie să o ia pentru familia celui chestionat.

Iată ce ar răspunde la această întrebare primarul comunei Gugești, Vasile Vatră.

În plus, PSD vrea să știe părerea oamenilor despre activitatea executivului. Care dintre măsurile luate de guvernul Ponta v-a nemulțumit? Va fi una dintre întrebări

Răspunde pentru europa FM, primarul comunei vrâncene Bolotești, Stefan Sîchin

PSD vrea să afle și părerea celor chestionați despre proiectele politice ale lui Liviu Dragnea: comasarea tutuor alegerilor, modificarea constituției, descentralizarea sau regionalizarea.

Însă din același chestionar, partidul va crea și o bază de date pentru alegerile de anul viitor. Se vor cere numele celui chestionat, numărul de telefon și localitatea unde a fost completat chestionarul

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS