PSD insistă că va depune moțiune împotriva guvernului, dar nu se știe când | AUDIO

Opoziția reiterează că va depune moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Orban, dar decizia asupra datei va fi luată după 17 iulie, în funcție de starea de alertă.

„S-a reconfirmat decizia de a depune moțiunea de cenzură. Singurul lucru care rămâne de stabilit este momentul depunerii aceste moțiuni, funcție de cum vede Guvernul pe mai departe starea de alertă. A fost o decizie încă de la început a Partidului Social Democrat de a nu perturba măsurile necesare în perioada pandemiei, printr-o moţiune de cenzură. (…) Rămâne de văzut când se va încheia starea de alertă. O decizie va fi luată privind depunerea ei, după data de 17 iulie. Este evident că vom depune o moțiune de cenzură”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PSD.

Printre motivele depunerii moțiunii de cenzură, Lucian Romașcanu. a enumerat modificarea Legii pensiilor, dar și modalitatea de prelungire a stării de alertă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Foarte importantă este şi discuţia privind adoptarea Legii carantinării şi izolării. După cum am văzut, proiectul primit de la Guvern, care nu a stat absolut deloc în dezbatere publică, acesta protejează abuzurile şi nu protejează cetăţenii. Această propunere legislativă este în acest moment în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cel mai târziu mâine dimineaţă va intra în plen, dar va intra cu modificări majore, operate în comisie”, a adăugat Lucian Romaşcanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS