PSD îl acuză pe Klaus Iohannis că a promulgat legea recursului compensatoriu

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat „Legea Prună a recursului compensatoriu, fără să o conteste la Curtea Constituţională şi fără să o trimită la reexaminare”, transmit reprezentanţii PSD.

PSD îi răspunde astfel şefului statului care a cerut Guvernului soluţii în cazul recursului compensatoriu, social-democraţii afirmând că premierul a anunţat încă de marţi că va veni cu soluţii pentru a repara problemele acestei legi.

„Iohannis nu vrea să se caute vinovaţii pentru efectele negative ale Legii Prună privind recursul compensatoriu. Doar vinovaţii nu vor să fie căutaţi vinovaţii! Iohannis a promulgat Legea Prună a recursului compensatoriu, fără să o conteste la Curtea Constituţională şi fără să o trimită la reexaminare. Iohannis în geacă roşie protesta în stradă să nu se dea graţiere pentru deţinuţii non-violenţi – soluţia care rezolva problema aglomeraţiei din penitenciare, fără a pune azi în pericol siguranţa cetăţenilor. Acum, Iohannis cere Guvernului soluţii după ce premierul Dăncilă a anunţat de aseară (marţi seară – n.r.) că va veni cu soluţii pentru a repara problemele Legii Prună”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PSD.

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului României o analiză urgentă și soluții legate de recursul compensatoriu, susținând că nimeni nu trebuie să se teamă și siguranța cetățeanului român nu este negociabilă.

„Siguranța cetățeanului român nu este negociabilă” spunea, miercuri, președintele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS