Președintele Iohannis cere o analiză privind recursul compensatoriu

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului României o analiză urgentă și soluții legate de recursul compensatoriu, susținând că nimeni nu trebuie să se teamă și siguranța cetățeanului român nu este negociabilă.

Siguranța cetățeanului român nu este negociabilă”- spune președintele.

„Recursului compensatoriu. Foarte mulți au observat și discutat în emisiuni despre delicvenți care au fost mai repede eliberați mai devreme în baza recursului compensatoriu, fiindcă închisorile din România sunt proaste. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care e în vigoare. Trebuie să spun clar și răspicat siguranța cetățeanului român nu este negociabilă, așadar trebuie să tragem câteva concluzii și să venim cu măsuri pentru care românul să nu stea cu teamă că un delicvent vine peste el”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele cere Guvernului o analiză urgentă pe aceatsă temă.

„Am observat tot felul de poziții. Se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar nu asta este soluția. Căutarea vinovaților nu a rezolvat niciodată vreo problemă. De aceea solicit guvernului să facă într-un timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții. Aceste soluții trebuie să vinpă de la Guvern, de la MJ, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislația. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină și să caute vinovați, în loc să caute soluții. Repet solicit Guvernului să vină rapid cu soluții pentru această chestiune”, a mai spus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că recursul compensatoriu a fost inițiat de guvernul Cioloș, fiind o decizie ”neinspirată”. Premierul are miercuri, de la ora 12.00, o întâlnire cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a analiza efectele acestuia și pentru a lua o decizie în acest sens.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS