Confidenţialitate

PSD îi retrage sprijinul lui Tudorel Toader

Update:

15.00 Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunţat după ședința conducerii social-democraților că s-a votat retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat

”S-a votat”, a spus Ecaterina Andronescu după ședința conducerii social-democraților.

Ea a fost întrebată dacă i-a fost retras sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader.

14.30 Tudorel Toader, Ministrul Justiției, a rămas fără sprijinul politic al PSD.

Liderii PSD au votat aproape în unanimitate în favoarea retragerii sprijinului politic pentru Tudorel Toader

Potrivit unor surse Europa FM, chiar şi prim-ministrul Viorica Dăncilă a votat pentru remanierea ministrului Justiţiei.

Liderul social-democraților din Vaslui, Dumitru Buzatu, a votat împotrivă.

Liderii PSD s-au reunit, începând cu ora 13:00, în ședința Comitetului Executiv Național (CEX) în cadrul căreia era așteaptată o decizie în ceea ce privește demiterea din Guvern a ministrului Justiției, Tudorel Toader.

De la ora 15:00 in programul Senatului figureaza dezbaterea si votul pe motiunea simpla depusa de Opozitie impotriva ministrului Tudorel Toader, intitulata “Justitia – victima sigura in mainile lui Toader”. Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri dimineata ca ALDE nu va vota impotriva ministrului Toader.

Marți seara a mai existat o ultimă discuție între Tudorel Toader și Liviu Dragnea, ministrul Justiției refuzând să își dea demisia pentru a ușura procesul remanierii, și a anunțat că își va prezenta un raport de activitate precum și o explicație legată de solicitările venite de la PSD pentru adoptarea ordonanțelor de urgență în materie de justiție.