PSD: Guvernul nu poate cere tuturor să stea în case, dar să le ascundă adevărul!

Opoziția social-democrată susține că, în plină criză sanitară, românii au dreptul să ştie ce se petrece cu viețile lor.

”Ascunderea situaţiei reale de către Guvern reprezintă un act incalificabil şi cu urmări grave asupra sănătăţii tuturor! Românii au dreptul să ştie ce se petrece cu viaţa lor. Guvernul nu poate cere tuturor să stea în case, dar să le ascundă adevărul! În plus, prin ascunderea adevărului, se creează o percepţie de falsă siguranţă care afectează grav nivelul de conformare voluntară a cetăţenilor la restricţiile impuse de Guvern”, potrivit PSD.

Social-democraţii afirmă că Guvernul trebuie să răspundă urgent la mai multe întrebări și să explice populațile măsurile luate după avertizarea Organizației Mondiale a Sănătății, din 22 ianuarie, privind răspândirea cazurilor de nou coronavirus, apărut în China, în decembrie 2019.

”Care este situaţia efectivelor de cadre medicale implicate în procesarea testelor, în fiecare zi? Când şi în ce volum au fost #achiziţionate echipamente şi materiale pentru protejarea personalului medical după data de 22 ianuarie 2020 şi până în prezent? După 22 ianuarie 2020 până în prezent, care a fost numărul de teste PCR disponibile ÎN FIECARE ZI în sistemul medical din România? În câte unităţi medicale din România se realizează în prezent testarea zilnică a cadrelor medicale? Câţi cetăţeni români din Italia, Spania, Franţa, Germania au revenit în România, după 31 ianuarie 2020? Câţi dintre ei au fost testaţi, câţi au fost trimişi în carantină şi câţi în izolare? Ce măsuri a luat Guvernul pentru a se asigura că persoanele aflate în izolare la domiciliu în #mediulrural respectă condiţiile impuse?”, întreabă PSD.

În ultimele zile, tot mai multe voci au reclamat lentoarea raportărilor privind testarea pentru noul coronavirus, dar și comunicarea deficitară a autorităților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS