PSD: Guvernarea liberală a făcut peste 12.000 de angajări în sistemul bugetar | VIDEO

Opoziția social-democrată acuză că, dapă preluarea puterii de către PNL, în aparatul de stat s-au făcut 12.000 de angajări.

“Peste 12.000 de oameni au fost angajaţi, noi, la stat, deşi domnul Orban se lăuda că o să facă scurtă la mână concediind pilele PSD. Vedem că a făcut scurtă la mână angajând pilele PNL. Suntem convinşi că oamenii văd şi vor sancţiona la vot aceste abuzuri liberale ‘, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, duminică, într-o conferinţă de presă organizată la sediul partidului.

În context, Lucian Romaşcanu a prezentat, având în fundal montaje foto realizate în baza unor materiale apărute în presă, ‘caracatiţa domnului ministru Tătaru’ şi ‘reţeaua Grindă’, făcând referiri la numirea unor ‘rude, prieteni, protejaţi’ ai ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi a celui al Dezvoltării, Ion Ştefan, în diverse funcţii publice importante din aparatul de stat.

Social-democratul a prezentat şi o serie de ‘cifre’ ale ‘proastei guvernării liberale’ care se însumează într-o ‘notă de plată a incapacităţii guvernului Orban de a susţine economia în criză’, concluzionând că PSD cere ‘imperativ’ ca premierul şi guvernul PNL să demisioneze.

“600 de mii de angajaţi în şomaj tehnic, 425.000 de oameni rămaşi fără loc de muncă. Eurostat plasează România pe locul 3 la creşterea şomajului în UE, în martie 2020, faţă de octombrie 2019, când a preluat guvernarea de la PSD. 518.400 IMM-uri cu afaceri închise sau în scădere. Totalul îl reprezintă 37 de miliarde de euro, asta este suma care s-a pierdut din cifra de afaceri a companiilor din România. Alte cifre, 170.000 de companii nu ştiu dacă-şi vor relua activitate după 1 iunie, Produsul Intern Brut va avea o scădere fără precedent, de minus 14,4% în trimestrul II, preţurile vor creşte cu 22%, prognoza oficială a INS-ului. În următoarele trei luni se prefigurează un tablou acut al prăbuşirii economice, rezultat al proastei guvernări liberale, producţia industrială va scădea cu 21%. (….) Cererea de servicii, cifra de afaceri din acest domeniu va scădea cu 29% .(…) Astea sunt cifrele guvernării Orban, asta este şi tot ceea ce am spus până acum arată că liberalii au transformat lozinca ‘prin noi înşine !’ în lozinca: ‘pentru noi înşine !. Astea sunt cifrele guvernării pentru tot ceea ce am spus până acum şi pentru altele, extrem de grave, şi prezentate de mass-media, PSD cere imperativ demisia domnului Orban şi a guvernului PNL”, a mai spus Lucian Romaşcan.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS