Confidenţialitate

PSD: Economia este la pământ, dar preşedintele Iohannis spune că are nevoie doar de revigorare!

Partidul Social Democrat critică ceea ce numește “spectacolul prezidenţial din ultimele zile”.

Potrivit PSD, actuala guvernare  pregătește, “deocamdată voalat”, măsurile de austeritate.

“Economia este la pământ, dar preşedintele Iohannis spune că are nevoie doar de revigorare! Nu de soluţii! Nu de măsuri! Nu de un plan concret. Acela e departe de a fi pus la punct de Iohannis şi Guvernul său de incompetenţi. Revigorare! Să vii după două luni de zile şi să le spui românilor şi mediului de afaceri că au nevoie de revigorare este insultător”, susțin social-democrații.

Opoziția reclamă că un milion de persoane nu mai au locuri de muncă, iar turismul, HORECA, industria şi agricultura ”sunt pe butuci”.

”Sute de mii de români şi antreprenori aşteaptă un semn clar că preşedintele şi guvernul au soluţii pentru ei. Preşedintele PNL Iohannis le spune să stea calmi. Guvernul Orban, după 6 luni de guvernare încă analizează, reflectează, se gândeşte. Soluţiile pentru români şi firme există, dar… lipsesc din planurile PNL! Până vor fi anunţate… încălzire uşoară şi revigorare… Dacă nu, vor urma «măsuri suplimentare de austeritate»! Aceasta este «România normală» a unui preşedinte preocupat toată ziua de atacurile la adresa PSD şi nu de buna guvernare a ţării”, a mai transmis PSD.

După o întâlnire avută cu guvernatorul BNR, cu premierul şi cu ministrul Finanţelor, vineri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că există soluţii pentru finanţarea deficitului şi pentru revigorarea economică.

”Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat iniţial, iar acest deficit trebuie finanţat şi am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri se impun pentru revigorare economică. Spun ”revigorarea economică”, pentru că în România nu am oprit economia niciodată, au fost unele sectoare oprite”, a susținut șeful statului.

Potrivit președintelui, se impune “o finanţare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”.