Confidenţialitate

PSD depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu | AUDIO

PSD va depune săptămâna viitoare o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. Președintele social democraților, Marcel Ciolacu spune că viitorul premier care să formeze guvernul va fi Alexandru Rafila, în cazul în care moțiunea va avea succes.

Moțiunea de cenzură se numește ”România eșuată, recordul fantastic al Guvernului Cîțu”.

”Își permit românii mai multe lucruri decât în urmă cu un an și jumătate. Este mai puțină sărăcie în țară decât în urmă cu un an și jumătate. Este România mai respectată în Uniunea Europeană sau în lume. Răspunsul este, evident, că nu.”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu mai spune că dacă guvernul Cîțu va primi vot de blam în Parlament, atunci deputatul Alexandru Rafila va fi cel care va primi încrederea partidului pentru a forma un nou guvern.

”Dacă ținem cont de spiritul Constituției, este normal ca Partidul Social Democrat, partidul care a câștigat alegerile, să vină cu propunerea de prim-ministru. Cred că, dacă va trece, președintele României va intra, totuși, în spiritul Constituției”.

Pentru a avea șanse de reușită, social democrații vor încerca să convingă și alți parlamentari să voteze moțiunea de cenzură

”Vom continua, paralel, să avem discuții cu toți parlamentarii sau grupuri parlamentare. Am exclus colaborarea cu Partidul Național Liberal”.

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost învestit în 23 decembrie, după mai multe săptămâni de negocieri între PNL, UDMR și USR PLUS care au format  Coaliția de Guvernare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucia Ciocârlie Haranguș