Confidenţialitate

PSD și UDMR au depus moțiunea de cenzură. Ioana Ene Dogioiu: PSD nu va face prea multe eforturi să treacă moțiunea | AUDIO

PSD și UDMR au depus astăzi moțiunea de cenzură, după ce cabinetul Orban și-a asumat răspundere pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Documentul, semnat de 208 parlamentari ai celor două formațiuni și “Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, va fi dezbătut luni de la ora 14.

Semnatarii reclamă că Guvernul PNL “schimbă regulile jocului în timpul acestuia”, pentru că, prin angajarea de răspundere de ieri privind alegerea primarilor în două tururi, au modificat legislația electorală cu doar patru luni înainte de alegeri “fără consultări și dezbateri”.

PSD datorează propriului electorat să depună această moţiune de cenzură, dar nu va face prea multe eforturi ca ea să treacă, e de părere Ioana Ene Dogiou, realizatoarea emisiunii Piaţa Victoriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de 233 de voturi.