Confidenţialitate

PSD depune, joi, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban | AUDIO

PSD va depune mâine dimineață moțiunea de cenzură, după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, este optimist și spune că moțiunea va trece, dar și că social democrații sunt pregătiți pentru scenariul anticipatelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am văzut că PSD a anunțat că depune o moțiune de cenzură. Sincer, nu înțeleg motivele acestei moțiuni. M-am uitat pe rezultatele alegerilor locale din 2016, în care trebuie să știți, domnilor parlamentari care nu știți, peste 1500 din primarii care au câștigat alegerile au fost aleși cu 50% plus1. Păi, voi ar trebui să susțineți acest sistem de alegere”, a spus Orban cu privire la moțiune.

“Poate vă e frică că acești primari nu și-au făcut treaba în comunitățile locale, că au fost afectați de guvernarea dezastruoasă pe care le-ați adus-o ca o năpastă peste capul românilor, că nu mai au capacitatea să ia 50% plus unu, deși ați pompat toate resursele, fără număr, de la bugetul de stat, fie din fonduri de rezervă a Guvernului, fie din PNDL distribuit pe bani frumoși, fie prin toate avcile de muls, reușind să inventați până și cum să finanțați comunități PSD fără să aveți bani de la buget, prin celebrul FDI”, a concluzionat premierul.