Confidenţialitate

PSD decide marți cine va candida la primăria Sectorului 2, după arestarea lui Onțanu

PSD va decide marţi, cine va fi candidatul social-democraţilor la Primăria Sectorului 2 pentru alegerile locale, după ce actualul primar, Neculai Onţanu, a fost arestat preventiv.

Anterior, liderii PSD spuneau că îl va susține la primăria Sectorului 2 pe Neculai Onțanu, președintele interimar al UNPR, care anunțase că va candida pentru al cincilea mandat. Social-democrații au renunțat însă la această idee, după ce DNA l-a pus sub acuzare pe Neculai Onțanu pentru luare de mită.

Așadar, PSD este așteptat acum să spună cine va candida la Primăria Sectorului 2.

”Nu mai este timp să realizăm un sondaj de opinie, o cercetare ştiinţifică foarte elaborată, de aceea va fi o decizie politică şi vom selecta, practic, din CV-urile pe care ni le va pune la dispoziţie organizaţia Sectorului 2. Avem, acum, cel puţin trei, patru propuneri. Este şi o doamnă printre propunerile de candidat la Primăria Sectorului 2. Sincer, eu aş merge pe această variantă şi m-aş bucura foarte mult să fie, dar nu ştiu dacă o convingem”, a declarat vineri preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea, la sediul central al partidului.

Potrivit unor surse politice, printre candidaţi s-ar număra Rodica Nassar, preşedinta PSD Sector 2, Dumitru Chiriţă –  măsurat în sodaje pentru Primăria Sectorului 5, Mihai Pavel –  măsurat în sondajele interne ale partidului, dar care nu obţinea mai mult de 12%.

Gabriela Firea speră ca în această situaţie UNPR să susţină candidatul PSD la Sectorul 2.

”Nu-mi dau seama dacă acelaşi scor s-ar putea obţine de un alt reprezentant al UNPR şi atunci este logică şi firească decizia PSD de a avea propriul candidat (…) Pentru maximizarea acestor rezultate, cred că decizia înţeleaptă este ca şi UNPR să accepte candidatul PSD. De altfel, ne dorim o candidatură a unei persoane care să fie agreată şi de către organizaţia UNPR Sectorul 2”, a precizat Firea.

Firea a adăugat că protocolul de colaborare PSD-UNPR la nivelul Capitalei rămâne în vigoare chiar dacă, în opinia sa, Neculai Onțanu nu va mai candida pentru un nou mandat de primar la Sectorul 2.