Confidenţialitate

PSD cere Avocatului Poporului să conteste ordonanța împotriva urșilor la CCR

Partidului Social Democrat a cerut Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională a României (CCR) ordonanța adoptată de guvern, miercuri, pentru intervenția imediată în cazul urșilor.

Opoziția consideră că documentul lasă aceste animale salbatice „în bătaia puștilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”.

„Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urșilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern! Înainte de a da practic drumul la împușcarea la liber a urșilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni.

Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîțu! Și nici nu e pasionat de petreceri wow! În schimb, voi le-ați tăiat pădurile și le-ați distrus habitatul! Nu ați alocat niciun ban pentru a fi hrăniți în pădure și nu ați protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice”, consideră social-democrații.

„Cîțu și toți incompetenții săi din Guvern ar trebui de urgență relocați! Au făcut destul rău României!”, adaugă PSD.

Ordonanța de Urgență pentru intervenția imediată în cazul urșilor care atacă în zonele locuite a fost numită de premierul Florin Cîțu drept “soluția pe termen scurt” a problemei.

„Este responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control a populației de urși pe termen lung și înțeleg că avem deja un proiect și am putea avea această strategie implementată și cu măsuri în cel mult un an de zile”, a explicat șeful executivului.