PSD cauta inlocuitor pentru Darius Valcov la conducerea Finantelor

Darius Vâlcov și-a dat demisia după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au adus la cunoștință că este suspect de trafic de influență.

PSD caută înlocuitor pentru Darius Vâlcov la conducerea ministerului de Finanțe.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea regretă demisia lui Darius Vâlcov și spune că social-democrații urmează să decidă cine îi va lua locul.

Liviu Dragnea nu a dat însă niciun nume.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov și-a dat demisia după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au adus la cunoștință că este suspect de trafic de influență.

Potrivit DNA, în 2009, pe când era primar al orașului Slatina, Darius Vâlcov și-ar fi folosit influența pentru ca firma unui om de afaceri să câștige unele licitații pentru extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă în județul Olt.

În schimbul acestor favoruri, Darius Vâlcov ar fi primit comisioane de 20 la sută din valoarea sumelor încasate în urma contractelor. Darius Vâlcov se întâlnea cu suspecții chiar și în cimitir – spun procurorii și ar fi primit banii în tranșe, în pungi de plastic. Chemat la DNA, Darius Vâlcov a negat acuzațiile care i se aduc.