PSD către Iohannis, pe tema bugetului: „Nu vă amestecați în lucrurile pe care nu le înțelegeți”

Social democrații transmit pe pagina de Facebook, că proiectul de buget, așa cum a fost publicat, arată categoriile de interes, printre care dezvoltare locală, sănătate, educație, transport. PSD îi cere totodată președintelui Klaus Iohannis să nu se mai amestece în lucruri pe care nu le înțelege.

„Creșterea investițiilor reprezintă principala țintă a bugetului pe anul 2019. Domeniile prioritare sunt investițiile în infrastructura de transport (5,6 miliarde lei), investițiile în educație (2 miliarde lei), investițiile în aparatura medicală (1,8 miliarde pentru incubatoare, ecografe, RMN-uri etc) și investițiile în dezvoltarea locală (2,5 miliarde prin PNDL, pentru școli, grădinițe, drumuri locale, canalizări și alimentări cu apă etc.)”, scriu social democrații.

„Sunt de asemenea asigurați toți banii pentru pensii și salarii, inclusiv pentru majorările prevăzute în acest an conform programului de guvernare. Cresc substanțial și sumele alocate primăriilor și consiliilor județene, iar 99,9% dintre aleșii locali apreciază noul buget. Tot în acest an, România va depăși pragul de 1.000 miliarde lei la Produsul Intern Brut. Deci cifrele arată bine. În final, un mesaj special pentru președintele Iohannis: Nu vă mai amestecați în lucrurile pe care nu le înțelegeți! Vă mulțumim!”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că fondurile europene au rămas, din nou, pe post de „Cenușăreasă”, Guvernul absorbind cu circa 20% mai puțin decât propria țintă asumată. Șeful statului a precizat că în acest fel au fost neglijate investiții necesare dezvoltării țării noastre.

Șeful statului a solicitat Executivului să vină cu un buget realist pentru 2019 și îi indemnă pe guvernanți să se mai uite „pe linia veniturilor fiscale”. Șeful statului a mai spus că PSD caută „vinovați de servciu” pentru a ascunde incompetența miniștrilor.

Iohannis a mai spus că, în raport cu 2016, ponderea în PIB a veniturilor fiscale este în scădere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS