Confidenţialitate

PSD avansează ideea unui posibil boicot la şedinţa de instituire a noului Parlament | AUDIO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca şedinţa luni, pe 21 decembrie.

Liderul social democraţilor, Marcel Ciolacu, a spus însă luni seară că există posibilitatea ca noul Parlament să nu poată fi constituit, dacă nu este întrunit cvorumul.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu instigă la un boicot, dar că luni ar putea să nu existe cvorum pentru constituirea noului Parlament.

Ciolacu a declarat, la România TV, că “fiecare poate să aibă o problemă în acea zi”.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a spus, la Digi 24, că s-ar putea ajunge aici dacă nu se respectă deciziile Curţii Constituţionale şi ponderile în Parlament date de alegerile legislative.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, la Europa FM:

„N-am vrea să ajungem acolo, vrem să se păstreze cutumele și toate lucrurile stabilite și ponderile din Parlament. Dacă nu se păstrează, sigur că avem și această posibilitate. Dacă românii au spus că 35%, aproximativ, din Parlament este reprezentat de PSD, nu hotărăște Orban și cu Barna și cu alții la Vila Lac că avem mai puțin, că ăsta a fost votul românilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a spus, pentru Agerpres, că formaţiunea se mai gândeşte dacă să participe la şedinţa de constituire a noului Parlament.

Motivul este că până în acest moment PNL ar fi încercat să defavorizeze AUR la locurile din comisiile parlamentare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu