PSD amenință guvernul Orban cu moțiunea de cenzură dacă nu dublează alocațiile copiilor | VIDEO

Opoziția social-democrată a amenințat cu depunerea unei moțiuni dacă guvernul liberal nu dublează alocațiile copiilor de la 1 august.

“Copiii nu au nicio vină că guvernul PNL este incompetent și că nu reușește să găsească resursele necesare, atât politice, cât și financiare, pentru a dubla aceste alocații”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al PSD.

“Nu putem decât să le lansăm acest îndemn: Lăsați aberațiile, dublați alocațiile!”, a adăugat Lucian Romașcanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Auzim în spațiul public, permanent, că nu sunt bani. În același timp, știm cu toții că, în aproape 7 luni de guvernare,  guvernul PNL și [ministrul Finanțelor, Florin] Cîțu s-au împrumutat cu aproape 75 de miliarde de lei, aproape cât toate împrumuturile guvernului PSD în 3 ani. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocațiilor copiilor sau pentru creșterea pensiilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

“În mod normal, există opţiuni, să fie desemnat un prim-ministru din partea coaliţiei de atunci, care va vota moţiunea, şi să formeze un guvern politic sau să existe propunerea unui guvern de uniune naţională. Astea sunt cele două pe care le luăm în calcul, noi lucrăm deja şi la program economic şi la program social, la un program complet de guvernare, dar având în vedere că alegerile sunt foarte aproape, probabil cea mai bună variantă va fi un guvern de uniune naţională care să pregătească aşa cum trebuie aceste alegeri”, a declarat Lucian Romaşcanu.

Social-democratul admite, că până la aleger, Ludovic Orban “ar putea rămâne interimar”, “ceea ce nu ar fi benefic nimănui”.

“Eu sper ca domnul Iohannis să înţeleagă că lucrurile trebuie să intre în normalitatea pe care şi-o doreşte toată lumea. Dumnealor au luat guvernarea cu un partid de 20% în Parlament, sigur, împreună cu PMP, PMP-ul este şi el la guvernare în acest moment, să nu uităm acest lucru. (…) Totuşi, legea, bunul simţ, litera şi spiritul spun că majoritatea trebuie să decidă guvernarea. Eu sper ca domnul Iohannis, cel puţin pentru aceste câteva luni câte mai sunt până la alegeri, să înţeleagă că nu este nevoie de un guvern politic, ci este nevoie de un guvern care să aşeze aşa cum trebuie alegerile din anul acesta”, a declarat Lucian Romaşcanu.

Întrebat dacă PSD a purtat discuţii cu şeful statului pe tema unui nou guvern, având în vedere “apariţia în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora preşedintele Iohannis ar dori schimbarea în toamnă a componenţei actualului guvern sau chiar a întregului guvern”, Romaşcanu a răspuns că nu ştie de “discuţii cu preşedintele”.

“Acum, dacă intrăm în sfera scenariilor, poate că există o explicaţie care să ducă în această direcţie şi a apariţiei acestei poze în spaţiul public (fotografia făcută într-un birou din Palatul Victoria în urma căreia premierul şi câţiva miniştri au fost amendaţi pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise – n.r.). E evident că domnul Iohannis nu este mulţumit de acest guvern (…) Dânsul este legat de acest guvern, este guvernul dumnealui, l-a menţionat peste tot, deci răspunderea pentru actul de guvernare îi revine şi dumnealui în aceeaşi măsură. Dacă vrea să-l schimbe cu un alt guvern liberal incompetent, nu ştiu dacă va avea voturile necesare în Parlament”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS