PSD amână pentru vineri validarea noilor miniştri

La finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD de luni, preşedintele formaţiunii a declarat că validarea noilor miniştri va fi făcută vineri.

Potrivit lui Liviu Dragnea, fiecare nominalizare va fi supusă votului intern.

Persoanele cercetate penal nu vor avea interdicţie de a face parte din noul executiv, a cărui conducere îi este încredinţată eurodeputatului Viorica Dăncilă.

“Azi a fost susţinut în unanimitate ca vineri să ne vedem la ora 11,00, să adoptăm prin vot componenţa cabinetului, dar, ca şi procedură, fiecare organizaţie sau fiecare membru al CEX să facă propuneri pentru un membru al cabinetului. (…) Ele vor fi centralizate şi vom veni în Comitetul Executiv vineri, unde va fi votat fiecare în parte. Dacă vor fi mai multe propuneri pe un minister, CExN va analiza cu multă seriozitate şi cu multă atenţie care este cea mai buna propunere, pentru că, dincolo de reprezentarea politică, care este importantă, e important ca orice membru al cabinetului să fie bine pregătit şi să-şi aducă contribuţia la un program de guvernare bun”, a declarat Liviu Dragnea la finalul reuniunii.

În schimb, fruntaşul social-democrat a respins scenariul colegului Cătălin Rădulescu. Deputatul a anunţat că PSD va propune dezincriminarea abuzului în serviciu.

”Nu am fost de acord cu declarațiile domnului Rădulescu, deci nu avem de gând să dezincriminăm abuzul în serviciu. Nici gând de așa ceva”, a reacţionat Liviu Dragnea.

În zilele următoare, programul de guvernare va fi supus analizei în cadrul coaliţiei.

“Am stabilit, în principiu, că nu vor fi modificări mari sau multe. E vorba, în principal, de a fi actualizat, ţinând cont că 2017 a trecut şi nu mai putem rămâne, de exemplu, în program cu nişte termene care poate sunt restanţe”, a afirmat Liviu Dragnea, înaintea şedinţei.

Întrebat în legătură cu introducerea în programul de guvernare a impozitului pe gospodării, el a spus că nu exclude introducerea lui, dar că acest lucru va fi comunicat.

Ştirea se actualizează

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS