Confidenţialitate

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva cabinetul Cîțu | VIDEO

Opoziția social-democrată a depus, miercuri, moțiunea de cenzură împotriva guvernului de coaliție, condus de liberalul Florin Cîțu.

Prim-vicepreşedinte al PSD, Sorin Grindeanu a făcut apel la parlamentari „să trimită în istorie acest premier extrem de arogant și care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă”.

Potrivit lui, actuala guvernare este „un dezastru pentru români și pentru firmele românești”.

„PNRR este un dezastru, au fost înghețate pensiile, au fost înghețate salariile, au fost înghețate alocațiile, iar pe partea cealaltă, în Planul Național de Redresare și Reziliență, vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani foarte mulți pentru clientela lor politică. Românii în aceste luni au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine”, a afirmat Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD speră ca și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare să voteze moțiunea de cenzură.

„Eu aș face un apel la ei să facă ceea ce e corect pentru România și anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant și care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă, că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă”, a spus Grindeanu.

Moțiunea va fi supusă votului săptămâna viitoare.

Întrebat dacă s-au purtat negocieri cu Ludovic Orban sau alți parlamentari să voteze moțiunea, Grindeanu a răspuns că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut negocieri: „din câte știu, colegii de la AUR vota această moțiune, probabil vor fi colegi parlamentari și din grupul minorităților care vor vota această moțiune. În ceea ce privește parlamentarii din arcul guvernamental nu vreau să intru în amănunte”.

Sorin Grindeanu a amintit că, în acest moment, propunerea de premier a PSD este medicul Alexandru Rafila.

Liberalul Florin Cîțu s-a arătat încrezător că moțiunea de cenzură nu va avea sorți de izbândă.

Aleșii PNL vor participa la ședința legislativului de săptămâna viitoare, dar se vor abține de la vot.