Confidenţialitate

PSD a decis că va vota prelungirea stării de urgenţă

Social-democrații au decis că vor vota prelungirea stării de urgenţă, dar cere Guvernului un plan de repornire a economiei după criza sanitară.

Decizia a fost luată în Comitetul Executiv al PSD.

Parlamentul va spune votului joi, într-o ședință online, decretul președintelui Klaus Iohannis prin care este prelungită starea de urgență.

„Am decis astăzi (miercuri – n.r.) că vom vota prelungirea stării de urgenţă, dar şi că determinăm în acelaşi timp Guvernul să acţioneze să facă ceva concret pentru oameni chiar de astăzi.

În proiectul de hotărâre privind încuviinţarea stării de urgenţă adoptat de comisiile de specialitate am prevăzut ca măsurile luate de guvern să fie temeinic motivate.

Să nu mai revină a doua zi asupra lor pentru că şi-au dat seama între timp că au greşit. Tototdată, în 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Curtea de Conturi va trebui să facă un control şi să prezinte Parlamentului un raport ca toată lumea să ştie cum s-au făcut achizitiile publice, dacă s-a respectat legea sau nu”, a spus Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Până de curând, alături de aliați precum Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD spunea că votul pentru decretul privind starea de urgență nu va fi dat decât dacă sunt respectate anumite condiții puse de opoziție.