Confidenţialitate

Provincia canadiană Quebec va introduce o nouă taxă pentru adulții nevaccinați împotriva Covid-19 | AUDIO

Puternic afectată de valul Omicron, provincia canadiană Quebec, unde 10% din populație nu este vaccinată, va introduce o nouă taxă, denumită “contribuţie la sănătate”, şi care le va fi percepută adulților nevaccinați împotriva Covid-19. 

Regiunea a reintrodus recent restricţii, inclusiv carantina de noapte.

“Lucrăm la o contribuţie la sănătate” pentru “toţi adulţii care refuză să se vaccineze” deoarece aceştia reprezintă “o povară financiară pentru toţi” locuitorii din Quebec, susține premierul acestei provincii.

Potrivit acestuia, procentul de 10% din populaţia din Quebec care nu a primit până acum nicio doză de ser anti-Covid nu ar trebui să “dăuneze” celor 90% care s-au vaccinat.

Oficialul a adăugat că cei 10% reprezintă jumătate dintre cazurile grave de Covid care ajung în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor.

Premierul precizează că, deocamdată, guvernul proviciei nu a stabilit valoarea taxei, dar spune că suma pe care cei nevaccinați ar trebui să o plătească va fi una semnificativă.

În încercarea de a opri răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2, provincia Quebec a reintrodus la sfârșitul anului trecut mai multe restricţii, inclusiv interdicţia de circulaţiei pe timpul nopţii începând cu ora 22:00 şi interzicerea evenimentelor private.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Sursa foto: Rich Martello / Unsplash

Citește și: Novak Djokovic recunoaște că nu a respectat regulile privind izolarea, după ce a fost testat pozitiv COVID luna trecută