Confidenţialitate

Novak Djokovic recunoaște că nu a respectat regulile privind izolarea, după ce a fost testat pozitiv COVID luna trecută

Într-un mesaj pe Instagram, tenismenul Novak Djokovic spune că a greșit că s-a întâlnit cu un jurnalist la două zile după rezultatul pozitiv. Pentru o altă eroare dă vina pe agentul său.

La două zile după decizia instanței care i-a permis numărului 1 mondial să intre în Australia, încă nu este clar dacă Novak Djokovic va putea juca sau nu la primul turneu de mare șlem al anului.

Competiția începe săptămâna viitoare, iar Djokovic este campionul en-titre.

Semnele de întrebare la adresa tenismanului s-au înmulțit în ultimele zile, în urma imaginilor de pe rețelele sociale care îl arătau în apariții publice la finalul anului trecut, deși ar fi trebuit să fie în izolare, la un formular privind istoricul de călătorie înainte de a ajunge în Australia pe care tenismanul l-a completat greșit.

Djokovic spune că de acest document s-a ocupat de fapt agentul său. Practic, acesta ar fi bifat greșit că sârbul nu a călătorit în străinătate cu două săptămâni înainte de a ajunge în Australia.

În ceea ce privește aparițiile publice, Djokovic a recunoscut una singură, un interviu pe care l-a dat publicației L’Equipe, la două zile după testul pozitiv.

„A fost o eroare de judecată”, scrie tenismanul pe Instagram. “Accept că ar fi trebuit să reprogramez interviul”, spune el.

Susține că nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist și că a purtat masca tot timpul, cu excepția momentului în care a fost fotografiat.

Toate aceste informații vin în contextul în care autoritățile din Australia iau în continuare în calcul să-i anuleze viza numărului 1 mondial și verifică o serie de documente.

Autor: Iulia Nagy

Sursa foto: Instagram / Novak Djokovic

Citește și: Cazul Novak Djokovic: Justiția din Australia a decis în favoarea sportivului | AUDIO