Protestul transportatorilor față de tarifele prea mari la RCA – GALERIE FOTO

Mii de șoferi participă la protestul din Piaţa Victoriei față de tarifele asigurărilor RCA. Acolo au fost aduse aproximativ 100 de camioane și autocare. În fața Guvernului s-au adunat și aproximativ 100 taximetriști.

Patronatele din transporturile rutiere spun că nu pleacă de la Guvern dacă nu află valoarea la care vor fi înghețate tarifele pentru polițele de răspundere civilă auto.

„Ne-au trimis patronii noștri. Din cauza asigurărilor scumpe posibil să nu mai avem locuri de muncă. Sunt firme care nu mai plătesc asigurări că sunt foarte mari. ajungem undeva la 28.000 de lei o asigurare. La camionul meu RCA este undeva la 20.000 de lei, iar înainte era undeva la 12.000 de lei” spune un șofer de tir din Ploiești.

rca-protest

Transportatorii sunt nemulțumiți că au venit în număr atât de mic la protestul din Piața Victoriei.

”Cu cât eram mai mulți, cu atât era mai bine. Nu se mai poate, vor să ne scoată de pe piață? Nu mai avem unde lucra dacă nu iau măsuri. Peste tot sunt taxe mai mici. Să se uite în Spania, Polonia, Ungaria…taxele sunt mult mai mici ca aici.” spune un alt șofer de camion din Ploiești.

rca-protest-tir

”Vin de la Suceava, dar văd că mobilizarea este slabă din partea țării. La un camion, plătesc RCA 18.000, iar înainte, în iunie 2015 era undeva la 4.000 de lei.”

”Dacă nu se va rezolva, noi o să continuăm protestele. Am venit de la Suceava.” a declarat un alt șofer.

”Nu ne bagă nimeni în seamă. Aproape 10.000 plătesc RCA la un cap tractor, euro 6. Înainte plăteam sub 3.000 de lei. Nu mai sperăm la nimic. Nu vedeți că nu ne bagă nimeni în seamă”, a povestit un alt șofer.

”Dacă veneau băieții de la stadioane cu bâte și cu alte probleme se rezolva și-l schimbam ca pe Ponta (n.r. premierul Dacian Cioloș). Numai așa se rezolvă în țara asta”, a declarat unul dintre șoferii protestatari.

rca-autocar2

”Nu-și dă interesul nimeni. Vin din Oradea și o să protestez până când se poate acorda ceva.”,a spus un alt șofer.

”Situația este drastică pentru noi, deoarece mulți patroni vor să închidă afacerile că nu mai au bani să plătească. Noi ne pierdem locurile de muncă și suntem nevoiți să plecăm în țări străine, să plecăm de lângă familie” a declarat unul dintre șoferii protestatari.

rca-protest-2

La protest au venit și zeci de taximetriști din București. Și ei au fost nemulțumiți că nu au venit mult mai mulți colegi de-ai lor la protest.

”Prețul RCA-ului se cunoaște. De câte ori a trecut anul, de atâtea ori s-a mărit. Acum am plătit pe un an 3.400 de lei, iar acum 2 ani era 890 de lei. Ținând cont că nu am avut niciun eveniment rutier, nu înțeleg de ce a crescut, nu găsesc o explicație logică. A fost vorba că ne adunăm toți astăzi, dar aseară la celelalte mari companii de taxi s-a anunțat că s-a anulat protestul. Au dat într-adevăr ordonanța de înghețare a prețurilor, dar au înghețat prețurile astea mărite de acum. Cu ce mă încălzește pe mine?” se întreabă retoric un taximetrist.

protest-rca

”3.600 – 4.000 RCA pentru un logan. Nu rezolvă nimic aștia, domnule. Trebuia blocat tot Bucureștiul. Unii stau ascunși, alții lasă să vedem ce fac ăia”,a spus un alt taximetrist, nemulțumit că au venit prea puțini colegi din București la protest.

 

protestatari-bucuresti

protestatari

 

tiruri-camioane

protest-transportatori-taxi-bucuresti

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS