Confidenţialitate

Protestul Noaptea Albă în Piaţa Universităţii a adunat câteva sute de persoane

Câteva sute de persoane, aproape 700, participă în Piaţa Universităţii din Bucureşti la protestul intitulat Noapte albă în Piaţa Universităţii.

Oamenii sunt nemulţumiţi de actuala guvernare și de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției.

Protestatarii spun şi că vor demisia Guvernului Dăncilă.

“Am ieşit în stradă pentru că, din ce observ, în viitorul apropiat, s-ar putea să nu mai avem o democraţie. Eu mă gândesc să plec din ţară, dar – în momentul de faţă, mă gândesc că nu o să mai pot să plec din ţară.  Înfiinţarea secţiei speciale, intimidarea magistraţilor … este un prim pas prin care justiţia e redusă la putere şi se instaurează un regim dictatorial. Mi se pare că e şi bligaţia mea să apăr democraţia. Toţi spun că la alegeri se va stabili. Eu cred că nu vor mai fi alegeri libere”- spune un protestatar.

“E clar că ce se întâmplă cu doamna Kovesi este ceva concertat. Este clar că sunt diverşi care vor să-i pună piedici, ca să nu ajungă Procuror şef european. Eu sunt aici ca să-mi arăt sprijinul pentru doamna Kovesi” – spune un alt protestatar.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Câteva persoane au desfășurat în Piaţa Universităţii un steag al Uniunii Europene.

Printre sloganurile din Piaţă se numără și: „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „PSD, ciuma roșie!” sau „Jos Guvernul”, dar şi „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Există însă și mesaje de sprijin pentru fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, pusă recent sub control judiciar de secția pentru investigarea magistraților, în contextul în care Kovesi se află în cursa pentru funcția de procuror șef european.

“Este foarte important să ieşim în stradă, să punem presiune pe ei. Strada şi câteva organizaţii civice şi profesionale – să punem presiune pe ei. Laura Codruţa Kovesi nu este singurul motiv pentru care mă aflu în stradă . Eu sunt aici şi pentru ce fac cu justiţia şi pentru ce au făcut cu economia.”

“E evident că dosarul, interdicţia de a discuta cu presa, de a părăsi ţara – e un abuy. E felul meu a de fi un plus 1 in situaţii de genul ăsta. Cred că e a suta oară când ies în stradă. Se întâmplă atât de multe lucruri nasoale încât se erodează până şi sentimentul de frustrare, când vezi că ieri a fost la fel şi mâine va fi tot la fel” – a spus un alt protestatar.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şi la Arad au protestat câteva persoane, în centrul oraşului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 class=

 class=