Protestul magistraților de la Curtea de Apel Bucureşti, în imagini – GALERIE FOTO

Luni, câteva sute de magistraţi de la mai multe instanţe şi parchete din ţară s-au adunat  pe treptele de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a protesta faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei şi iniţiativele legislative pentru modificarea Codurilor penale.

Procurorii şi judecătorii au protestat tăcut, iar unii au ţinut în mâini Constituţia României sau foi pe care a fost scris jurământul de magistrat.

Protestul a durat mai puțin de o oră, s-a desfăşurat fără incidente iar, la final, toată lumea a aplaudat.

Pe toată durata protestului, maşinile care au trecut prin zonă au claxonat.

Călin Popescu Tăriceanu spune că protestele magistraților nu vor amâna procesul început de parlamentari, acela de a modifica legile Justiției:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis, luni, preşedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, o scrisoare deschisă în care precizează că “Justiţia trebuie să rămână putere a statului, a oamenilor drepţi”.

“Magistraţii sunt parte a societăţii care, dincolo de statut, atunci când au nemulţumiri şi atenţionează asupra unor iminente şi majore disfuncţii de sistem, prin iniţierea unor reglementări, trebuie să le facă cunoscute prin modalităţi care să nu afecteze profesia, prestigiul, interesele pentru care se înfăptuieşte Justiţia. Justiţia trebuie să rămână putere a statului, a oamenilor drepţi, pentru noi toţi”, declară Mariana Ghena, preşedintele CSM.

Proteste similare au avut loc şi în alte oraşe ale țării.

FOTO: Octav Drăgan

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS