Confidenţialitate

Protestele de la Mina Lupeni continuă. Minerii s-au blocat în subteran | FOTO

Minerii de la Lupeni s-au blocat în subteran. Ei sunt nemulțumiți de faptul că nu și-au primit salariile, dar nici drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă. Încă de miercuri, minerii din cadrul CEH au început să protesteze.

Minerii  de la exploatarea minieră Lupeni s-au blocat în subteran din noaptea de miercuri spre joi și refuză să iasă la suprafață, nemulțumiți de faptul că salariile întârzie sa le fie plătite.

Potrivit liderului de sindicat Alin Sin, minerilor li s a spus că ar trebui să primească banii în data de 26, în loc de 15 februarie, dar oamenii nu vor să accepte plata întârziată a drepturilor salariale, pe motiv că nu au bani cu ce să cumpere mâncare pentru familiile lor.

Cristian Roșu, administratorul special al CEH, spune că s-a ajuns în această situație pentru că, în ultima lună, Complexul Energetic Hunedoara a pierdut șapte din cele 12 milioane de lei care constituie fondul lunar de salarii.

Pe de altă parte, minerii au fost înștiințați că vor fi plătiți prin AJOFM, însă acest lucru i-a nemulțumit și i-a îngrijorat totodată.

Potrivit unei informări, din această lună, salariile pe o perioadă de 3 luni vor fi plătite de către AJOFM Hunedoara pentru toți angajații CEH.

Salariile până la 3.200 de lei vor fi achitate într o singură tranșă, lunar, iar ce depășește această sumă în două tranșe.

Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvență de 14 luni, cu datorii de peste un miliard și jumătate de euro.