Confidenţialitate

Continuă protestele taximetriștilor în Piața Constituției. Traficul este restricționat în trei zone

Taximetriștii continuă acțiunile de protest marți, 27 februarie, în Piața Constituției, unde sunt așteptate până la 1.800 de mașini. Sindicaliștii solicită, printre altele, eliminarea inechităților între Taximetrie și Transportul Alternativ.  

Protestul, care este programat de luni până miercuri, a dus la restricții temporare de trafic, anunță Brigada Rutieră.

În zilele de 27 și 28 februarie a.c., în parcarea din Piața Constituției, va fi organizată o adunare publică, după cum urmează: între orele 09.00-14.00, adunarea mijloacelor auto (max. 1800 autovehicule TAXI).

Pentru buna desfășurare a activității, după ocuparea în totalitate a parcării din Piața Constituției, se va restricționa traficul rutier, gradual, pe trei zone, în funcție de ocuparea acestora:

  •  breteaua adiacentă Pieței Constituției, din zona Ministerului de Finanțe (benzile 2 și 3, urmând ca banda 1 să fie destinată culoarului de urgență);
  •  ⁠breteaua adiacentă Pieței Constituției, din zona Parchetului General (benzile 2 și 3, urmând ca banda 1 să fie destinată culoarului de urgență);
  • ⁠banda 2 de circulație de pe Bd. Unirii, segmentul de drum cuprins între Bd. Regina Maria și Piața Constituției, ambele sensuri de mers, urmând ca banda 1 să fie destinată culoarului de urgență.”

Totodată, Brigada Rutieră anunță că va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor de circulație.

Polițiștii „solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri.”

„Pietonilor le recomandăm să se deplaseze doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa”, transmite Brigada Rutieră.

Sursa foto: Facebook / Clubul Taximetriștilor

Citește și: Taximetriștii anunță 3 zile de proteste în Piața Constituției și cer o întâlnire cu Marcel Ciolacu | AUDIO