Proteste si la Liov, cel mai important oras din vestul Ucrainei

Manifestantii proeuropeni au luat cu asalt sediile administraţiei regionale şi poliţiei. 500 de protestatari au aruncat cu pietre în cladiri si au patruns in sedii fără să întâmpine rezistenţă. Este una dintre cele mai violente zile din istoria Ucrainei.

In capitala Kiev, au loc confruntari dure intre politie si manifestantii din Piata Independentei.Fortele de ordine folosesc blindate cu tunuri cu apă pentru dispersarea protestatarilor, iar acestia riposteaza cu cocteiluri Molotov si incendiind cauciucuri.

Mai multe corturi instalate în piaţa au ars. De altfel, potrivit ziaristilor aflati la fata locului, tot ceea ce poate arde a fost incendiat. Pina acum, politia ucraineana a anuntat ca 14 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ciocnirilor. Au mai fost răniţi 150 de manifestanţi şi 47 de membri ai forţelor de ordine.

Ministrul rus de externe a declarat ca violentele din Kiev sunt consecinta sustinerii de catre Occident a fortelor agresive, radicale si a avertizat ca Ucraina se afla in pragul razboiului civil.

De cealalta parte, Casa Alba, NATO, secretarul general al Natiunilor Unite si Uniunea Europeana au condamnat violentele, au cerut incetarea lor si au amenintat cu sanctiuni impotriva liderilor Ucrainei.