Proteste reluate în Piața Victoriei

Miercuri seara, în Piața Victoriei din București se adună din nou protestatari în fața Guvernului, după ce în rețelele de socializare au circulat pe parcursul zilei mai multe mesaje de mobilizare.

La ora 20:00, Filip Standavid transmite din Piața Victoriei că s-au adunat puțin peste 200-250 de protestatari iar traficul nu este întrerupt.

La ora 21:00 mai multe persoane au cântat imnul României. Printre mesajele care se pot citi pe pancartele din Piața Victoriei este și cel cu ”Noaptea ca Hoții, Ziua ca Senatorii”. Se scandează ”demisia” iar în centrul orașului se adună mai mulți protestatri ceea ce a condus la blocarea circulației în zonă, după cum transmite Filip Standavid.

Comisia juridică a Senatului a adoptat azi, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Proteste sunt şi la Sibiu, în Piaţa Mare adunându-se câteva zeci de persoane, dar și în centrul orașului Cluj-Napoca.

La ora 22:00, oamenii strânși în Piața Victoriei începeau să se retragă către gurile de metrou și mijloacele de transport în comun.

Într-o reacție venită pe pagina de Facebook, premierul Sorin Grindeanu susține că ”amendamentele Comisiei juridice privind graţierea corupților nu au susţinerea Guvernului”.

„Deocamdată, fiind în comisie, nu o să mă exprim, dar sunt neplăcut surprins, ca să zic totuși ceva despre evoluția din comisie”, a reacționat președintele Klaus Iohannis, care la ora deciziei comsiei juridice se afla într-o vizită la Mănăstirea Voroneț din județul Suceava.

O declarație publică a venit și din partea fostului edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie: ”Sunt pentru graţierea corupţilor, mă întrebaţi parcă sunt masochist !”. 

În ziua în care senatorii juriști au decis grațierea faptelor de corupție, Marian Vanghelie a avut termen în procesul în care e judecat pentru 9 fapte de luare de mită şi abuz în serviciu şi 7 fapte de spălare de bani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS