Confidenţialitate

Proteste pe mai multe aeroporturi din Europa. Sunt așteptate întârzieri ce până la 8 ore și aglomerație | AUDIO

Sunt așteptate mari întârzieri ale zborurilor pe mai multe aeroporturi europene. Motivul: sunt anunțate mai multe proteste în Bruxelles, Praga, Amsterdam și Hamburg.

Aglomerație a fost în weekend și pe aeroportul Otopeni. Situația s-a produs din cauza anulărilor de zboruri, „companiile aeriene confruntându-se cu o criză uriașă de personal, în contextul unui trafic aerian din ce în ce mai aglomerat”, a transmis biroul de presă al CNAB într-un punct de vedere oficial.

Pe aeroportul din Bruxelles, de exemplu, din cauza protestului  planificat luni şi a grevei la care participă personalul de securitate, timpii de aşteptare ar putea creşte până la 8 ore.

Personalul de manipulare a bagajelor şi alte companii de pe aeroport sunt de asemenea aşteptate să se alăture grevei de luni. Oficialii cer călătorilor să evite o astfel de aşteptare și să amâne pe cât posibil zborul.

Praga, Amsterdam, Hamburg sunt alte aeroporturi afectate de proteste.

Directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, George Dorobanțu, spune la Europa FM spune că situația se va resimți și în România:

„Orice grevă sau orice schimbare în calendarul de zbor planificat pentru aeronave generează apoi suprapuneri în aeroporturile destinație de zbor.”

De-altfel, a fost aglomerație la Aeroportul Otopeni și în weekend.

George Dorobanțu spune că traficul a revenit la nivelul de dinainte de pandemie, iar acum este amplificat de perioada vacanțelor. Situația din weekend ar fi fost generată, însă, de reprogramarea  în ultima clipă a unui zbor low cost:

„Cu excepția acestui zbor nu au fost alte întârzieri semnificative, doar că traficul este mai ridicat, ceea ce este absolut normal pentru această perioadă. Revenim cumva la traficul aerian pe care îl aveam în 2019.”

Aglomerație este, însă, și din cauza lipsei de personal la majoritatea companiilor aeriene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.