Proteste la St. Louis, după ce un tânăr a fost împușcat de polițiști

Sunt din nou proteste în Statele Unite, după ce un tânăr a fost împușcat mortal de forțele de poliție. În St. Louis. Protestatarii au aruncat cărămizi spre polițiști care au replicat folosind gaze lacrimogene.

O mașină a fost incendiată și mai multe magazine jefuite în timpul protestelor. Demonstranțiii au aruncat cărămizi și sticle către forțele de ordine care au încercat să-i disperseze folosind gaze lacrimogene.

 

Comandantul poliției, Sam Dotson a explicat că doi tineri înarmați au fugit în momentul în care polițiștii soseau pentru  a efectua o percheziție. Chiar dacă au fost somați să se oprească, cei doi au continuat să fugă, iar unul dintre aceștia s-a intors și a îndreptat arma spre polițiști, moment în care oamenii legii au tras. Tânărul  de 18 ani a murit pe loc, iar celălalt suspect  a reușit să fugă. Mai multe persoane au fost arestate, iar la percheziții s-au găsit mai multe arme și droguri.

Cei doi polițiști sunt acum în concediu administrativ, iar o anchetă a fost demarată în acest caz.

Relațiile dintre poliție și o parte a comunității din St. Louis sunt tensionate mai ales după moartea lui Michael Brown – un adolescent afroamerican, t împuşcat mortal de un ofiţer alb la Ferguson, o suburbie a oraşului St. Louis, în urmă cu aproximativ un an. Moartea sa a declanşat proteste şi a reaprins dezbaterea rasială la nivel naţional.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS