Proteste în toată țara. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă

ACTUALIZARE: Piața Victoriei este plină, oamenii continuă să vină. E aglomerație la stația de metrou Victoriei. La suprafață sunt peste 100.000 de manifestanți. Pentru că nu mai încap în piață, oamenii se extind pe bulevardele adiacente: Kiselleff, Aviatorilor, Catargiu, Buzești.

În toată țara, numărul protestatarilor se apropie de 300.000.

ACTUALIZARE: Crește numărul manifestanților din Piața Victoriei din București. La ora 19.30 erau în fața Guvernului peste 50.000 de oameni.

ACTUALIZARE: La Iaşi, numărul manifestanților s-a dublat şi depăşeşte 7.000. Piaţa Unirii din oraş este aproape plină. Mulţi dintre protestatarii care s-au alăturat celor aflaţi deja în piaţă sunt studenţi din Complexul ”Tudor Vladimirescu”.

ACTUALIZARE: Numărul protestatarilor de la Timişoara a ajuns la 15.000 de persoane, potrivit jandarmilor, platoul din faţa Operei Naţionale fiind plin. Oamenii continuă să sosească în centrul oraşului. La Cluj-Napoca sunt peste 10.000.

ACTUALIZARE: Potrivit unor cifre neoficiale, în fața Guvernului ar fi în jur de 30.000 de oameni.

Peste 15.000 de manifestanți se aflau la ora 19.00 în Piața Victoriei din București.

Peste 10.000 de oameni s-au strâns, miercuri seară, la ora 18.30 în Piața Victoriei din București.

Oamenii protestează în faţa Guvernului faţă de modificarea codurilor penale. Toate străzile din zona Pieţei Victoria sunt blocate. Iar oamenii continuă să vină.

Jandarmeria a luat, încă de dimineață, măsuri sporite de întărire a dispozitului de pază a Guvernului.

În jurul orei 19.00, au avut loc îmbrânceli între jandarmi şi manifestanţii care voiau să înainteze către clădirea Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru news.ro, că dispozitivul de intervenţie din Piaţa Victoriei a fost suplimentat pentru că Palatul Victoria este obiectiv de importanţă deosebită pentru siguranţa statului şi este în paza Jandarmeriei.

Georgian Enache a precizat că dispozititul de jandarmi aflat la sediul Guvernului are echipament special, care include şi pulverizatoare cu gaze lacrimogene, ca măsură de prevenire a unor situaţii conflictuale şi a escaladării violenţelor. Acesta a mai spus că există şi rezerve de intervenţie, care, la nevoie, pot fi aduse în timp operativ în Piaţa Victoriei.

 

La Timișoara sunt peste 6.000 de oameni, iar la Cluj-Napoca sunt peste 5.000. În ambele orașe, numărul manifestanților a crescut semnificativ după sosirea studenților.

Ploiești

Peste 500 de ploieşteni protestează, miercuri seară, în centrul oraşului, manifestaţii plecând din parcul din centrul oraşului către sediul PSD, în faţa căruia strigă ”Hoţii! Hoţii!” şi ”PSD, ciuma roşie”.Participanţii la protestul de la Ploieşti s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi s-au adunat începând cu ora 17.00 în parcul din centrul oraşului.  Luminile la sediul PSD Prahova şi la cel al PSD Ploieşti, aituat la parterul aceluiaşi bloc, sunt sinse şi nimeni nu pare să fie în interiorul celor două sedii.

Craiova

Peste 400 de persoane protestează și în Piaţa “Mihai Viteazul” din Craiova. De asemenea, protestatarii afişează bannere şi pancarte cu mesaje la adresa membrilor Partidului Social Democrat. Însă numărul protestatarilor creşte treptat. Zona este atent supravegheată de forţele de ordine după ce, marţi noapte, câţiva protestatari au încercat să pătrundă în sediul Primăriei Craiova.

Buzău

Şi la Buzău, câteva sute de oameni au început să se adune în centrul oraşului începând cu ora 18.00. Ei au fluiere, steaguri, vuvuzele, precum şi pancarte pe care scrie: ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi”, ”Să vă fie frică, poporul se ridică”, ”Ordonanţe dedicate, cu urgenţe inventate”.

De asemenea, manifestanţii strigă: ”Mesaj de la Buzău, mergeţi la bulău”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Dragnea nu uita, România nu e ta”.

Constanța

Sute de oameni au ieşit în stradă şi la Constanţa. Ei scandează împotriva Guvernului şi a PSD: ”România cere fără graţiere”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”ALDE şi PSD aceeaşi mizerie”, ”Dragnea la puşcarie”. Manifestanţii au pancarte cu mesaje precum ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”, ”Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”.

Iași

Mii de oameni au ieșit în stradă și la Iași. Potrivit unor cifre, sunt peste 4.000 de oameni în Piața Unirii.

 

În Baia Mare sunt cel puțin 1.500 de oameni, în Bacău au ieșit în stradă 2.000 de manifestanți

Mii de oameni sunt și la Galați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS