Confidenţialitate

Proteste în sprijinul magistraților și împotriva OUG privind legile Justiției

Zeci de studenți și profesori de la mai multe facultăți din Capitală, printre care cea de Litere și de Filosofie, protestează, la ora transmiterii știrii, în semn de solidaritate cu magistrații, contestând modificările aduse legilor justiției prin ordonanțe de urgență.

“În semn de solidaritate cu protestele magistraților din toată țara împotriva abuzurilor la adresa justiției independente, dar și cu colegii de la alte facultăți ale Universității din București, un grup de profesori și studenți ai Facultății de Filosofie vor protesta joi, 7 martie, ora 12, în fața Facultății”, au anunțat profesorii Facultății de Filosofie din București.

Studenții au ieșit cu pancarte în fața facultăților pe care scrie “Fără o justiție independență nu există oameni liberi”, “Ne-am săturat de corupție și incompetență” și “Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie”.

Printre cei care au ieșit să protesteze se numără și scriitorul Gabriel Liiceanu.

Și profesorii și studenții Facultății de Litere a Universității din București protestează, joi, față de OUG 7, în semn de solidaritate cu magistrații.

Și la Sibiu Profesorii si studentii Facultatii de Litere si cei ai facultății de Arte din Sibiu se solidarizeaza cu magistratii. La ora 12, timp de 15 minute, au iesit pe treptele Universitatii “Lucian Blaga” pentru a-si arata sustinerea fata de acestia.

De-asemenea, studenţii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au protestat, joi, cu banderole albe pe braţul stâng, în semn de nemulţumire faţă de modificările aduse legilor Justiţiei prin OUG 7.

“Astăzi, protestăm împotriva OUG 7 şi faţă de introducerea unor ingerinţe suplimentare ale politicului în actul de justiţie. Cerem abrogarea OUG 7 şi cerem profesorului Tudorel Toader ca, de acum înainte, când are propuneri în Justiţie, să discute şi cu studenţii domniei sale, care nu au fost de acord cu absolut niciuna dintre propunerile făcute”, a declarat preşedintele Ligii Studenţilor Iaşi, Silvian Emanuel Man.