Proteste in mai multe orase din tara (VIDEO)

Si bucureştenii au ieşit în stradă. De la Guvern, aproape 2000- de persoane s-au dus la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, unde huiduie, fluieră şi scandează, printre altele, ‘Hoţii!’ şi ‘DNA!’. Circulaţia rutieră pe Şoseaua Kiseleff este blocată pe toate benzile. Manifestanţii au strigat la Guvern: ‘Noi votăm, nu pontăm’; ‘Diaspora vrea, dar nu poate vota’. Participanţii s-au strins incepind cu ora 18 , in fata Teatrului National, si au venit pe jos in Piata Victoriei , încadraţi de jandarmi.

Peste 10.000 de oameni au fost in strada la Cluj, ei plecând în marș pe străzi și scandând ‘Afară, afară, cu PSD din țară’, ‘Jos plagiatorul’ sau ‘Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta’.

Ei poarta bannere cu mesaje precum ‘Ponta nu uita că Ardealul nu te vrea’, ‘Victoraș ești pe făraș’, ‘Iohannis președinte, neamțul nu ne minte’, ‘Guvernul trădării a pus capăt răbdării’, ‘Nu alegem între candidați, ci între două lumi’, ‘România nu uita, votul este arma ta’. Oamenii au mai strigat : ‘Jos Ponta’, ‘Jos Ponta, jos/Că ești un mincinos’, ‘Poporul al treilea candidat’, ‘Solidaritate’.

O mie de persoane au participat la Craiova la mitinguri pro şi anti-Victor Ponta. Jandarmii au intervenit pentru ca protestatarii să nu se întâlnească.

500 de susţinători ai lui liderului PSD au scandat ‘Ponta preşedinte’.

Alti 600 de oameni au cântat Imnul naţional şi au scandat ‘Jos comuniştii’, ‘Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze’, ‘Ponta, hoţie, PSD sărăcie’. Protestele s-au încheiat fără incidente. La Galati, susţinătorii lui Victor Ponta s-au adunat în faţa Casei de Cultură şi au marşaluit pe cea mai importanta strada din oras. Marşul susţinătorilor lui Victor Ponta s-a încheiat la ora 19.00, limita pina la care aveau autorizaţie. În paralel, 300 de gălăţeni au participat la un marş de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale, scandând, totodată, lozinci împotriva premierului Victor Ponta. Ei poartă insigne cu mesajul: ‘Yes la vot’.

La Sibiu , a fost adus un banner inscriptionat cu ‘Uniunea Şoarecilor Lingăi-USL’, purtat de două persoane costumate în Mickey Mouse. Peste 2.000 de persoane, între care părinţi cu copii în cărucioare, au participat la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al prezidenţialelor.

Oamenii adunati în Piaţa Mare din Sibiu aveau pancarte inscripţionate cu mesaje precum: ‘Solidari cu diaspora’, ‘Yes la vot’, ‘Ghinion, ghinion, ţara s-a trezit din somn’.

Sunt proteste si in Oradea, Piatra Neamt, Bacau , Constanta si Brasov.

Manifestanţii scandeaza mesaje pentru un vot corect duminică, dar şi contra premierului Victor Ponta: ‘Plagiatorul ne fură viitorul’ , ‘Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!’, ‘Azi plagiator, mâine dictator’, ‘Victor Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii’, ‘După turul doi, Victor Ponta la gunoi’, ‘Jos, jos, jos, Ponta eşti un mincinos!’, ‘Ponta nesimţit, pe români i-a umilit’, ‘Noi votăm, nu pontăm’, ‘DNA curăţă politica’ şi ‘Secţii de votare peste hotare’.

La manifestaţii au fost aduse şi jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.