Protest în centrul Bucureștiului: participanții au ajuns la Guvern şi cer demisii în urma incendiului de la Colectiv

Peste 10,000 de oameni care cer demisiile primarului Cristian Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, pentru tragedia din clubul Colectiv, au ajuns la Guvern.

În fața Guvernului, manifestanții au fost întâmpinați de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

Pe drum, protestatarii au întâlnit o mașină de pompieri și au început să strige: „Cinste lor, cinste pompierilor”, iar aceștia le-au răspuns la scandări cu sirena.

De asemnea, le-au strigat celor aflați în mașini pe bulevard „Și voi aveți copii!”.

Participanții, care s-au mobilizat pe rețeaua de socializare Facebook, reclamă ceea ce numesc lipsa de asumare a răspunderii pentru cele întâmplate.

Ei cer, între altele, demisia primarului din sectorul 4, Cristian Popescu-„Piedone”.

Primăria de sector este cea care a eliberat, sub semnătura lui Cristian Popescu, autorizația de funcționare a clubului.

32 de persoane au murit până acum din cauza incendiului izbucnit vineri, iar aproximativ 90 sunt în stare gravă sau critică.

În noaptea în care a izbucnit focul, Cristian Popescu declara că, din punct de vedere legal, clubul Colectiv funcționa fără probleme.

Participanții la miting au blocat circulația din Piața Universității  și au pornit în marș pe Bulevardul Magheru, blocat şi el  în marş spre Guvern.

Oamenii strigă „Ruşine să vă fie”, „Piedone nu uita, va veni şi vremea ta”, „Jos Oprea”, „Jos Ponta”, „Piedone asasin, Oprea asasin”, „Toate partidele politice, aceeaşi mizerie”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”.

Protest în centrul Capitalei #ColectivÎncă seară de proteste în Capitală. Oamenii se tem că autoritățile vor fi iertate de responsabilitatea pentru producerea tragediei din clubul #Colectiv

Posted by Ştirile Europa FM on Tuesday, November 3, 2015

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS