Confidenţialitate

Proteste împotriva restricțiilor și a măsurilor luate pentru combaterea pandemiei

Câteva sute de persoane au protestat sâmbătă în Piaţa Victoriei din București împotriva restricţiilor şi măsurilor luate pentru combaterea pandemiei, dar și în mai multe orașe. Protestul din Capitală a fost anunţat pe Facebook. Pentru că au participat mai mult de 100 de persoane, așa cum permite legea în prezent, jandarmii vor amenda organzatorii protestului.

În plus, vor fi amendați și participanții care nu au purtat mască și nu au respectat măsurile de protectie, spune la Europa FM, Georgian Enache, reprezentantul jandarmeriei București:

Atât organizatorii, care nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de participanți și pentru că nu au asigurat respectarea celorlalte măsuri, vor fi sancționati contraventional, dar și participanții care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine si nu au respectat măsurile sanitare de protectie individuală, vor fi identificați și sancționați  în raport cu prevederile legale încălcate de aceștia, spune  Georgian Enache.

Proteste împotriva restricţiilor au fost în Cluj, Brașov, Constanța și Galați.