Proteste față de noua ordonanță de urgență anunțată de ministrul Justiției

Luni seara, în Piața Victoriei din Bucureşti s-au adunat câteva sute de protestatari față de noua ordonanță de urgență anunțată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care ar permite celor condamnaţi de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte să poată contesta sentinţele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre protestatari se află și de această dată
filosoful Mihai Șora.

Zeci de șoferi de taxi  s-au alăturat celor care demonstrau în Piaţa Victoriei, dar  nu pentru aceeași cauză, ci pentru a protesta împotriva celor care practică ride  sharing.

Colegul nostru, Victor Marin, a fost la ambele proteste.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

200 de persoane au protestat si la Cluj-Napoca, anti-PSd si anti Tudorel Toader. Protestatarii s-au adunat, începând cu ora 19,00, apoi au pornit într-un marş prin zona centrală a oraşului, spre prefectura.

Unul dintre manifestanti  a declarat că în cazul în care Ordonanta de Urgenta va fi dată, devine realitate scenariul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, scapă de condamnarea definitivă pe care o are in dosarul referendumul. ”Ordonanțele le oprim în stradă, iar Revoluția o facem la vot”, a spus acesta.

La Sibiu, ieri, social-democrații Codrin Ștefănescu, Eugen Nicolicea și ministrul Turismului, Bogdan Trif, au fost huiduiți de protestatari.

La intrarea în sediul organizației locale, liderii PSD  au fost așteptați de zeci de protestatari din zona numită de acestia „liberă de corupție”  unde se întâlnesc în fiecare zi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS