Confidenţialitate

Proteste, după ce Guvernul a blocat includerea Roșiei Montane pe lista UNESCO

Activiştii de mediu anunţă proteste la nivel naţional, după informaţia potrivit căreia Guvernul de la Bucureşti ar fi blocat procedura de includere a Roşiei Montane în lista siturilor UNESCO.

Organizaţia “Salvaţi Roşia Montană” transmite că demersul Executivului are loc cu doar 3 săptămâni înainte de momentul luării deciziei finale de către Comitetul UNESCO.

În urmă cu o lună, forul profesional al UNESCO a confirmat că Roşia Montană are toate atributele pentru a putea fi inclusă în Lista Patrimoniului Mondial.

Însă Guvernul Dăncilă ar fi formulat o cerere către UNESCO pentru blocarea dosarului. In opinia activistilor de mediu, acest lucru este confirmarea faptului că PSD si ALDE vor să meargă înainte cu proiectul minier, si că urmăresc o înţelegere cu Gabriel Resources.

Decizia de includere a Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial era programată la întrunirea Comitetului UNESCO, in Bahrein, în perioada 29 iunie – 2 iulie.

În aceSt context, campania “Salvaţi Roşia Montană” îi cheamă pe oameni la proteste în apărarea Roşiei Montane maine în toate oraşele din ţară, începând cu ora 18:00.