Proteste antiguvernamentale anunțate în Capitală și alte orașe

București, Cluj, Sibiu, Pitești și Bistrița – sunt câteva din orașele în care au fost anunțate proteste antiguvernamentale pentru această seară.

Manifestanţii cer modificarea Codului fiscal, retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei şi demisia persoanelor cu probleme penale din funcţiile publice.

Organizatorii protestului scriu pe pagina evenimentului din București (care ar urma să înceapă la ora 18, în fața Guvernului):

„Milioane de români vor avea salariile mai mici ca în 2017 în urma ”revoluţiei fiscale”! Au început să apară efectele grave ale revoluţiei fiscale, combinată cu noua lege a salarizării şi ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie în parte. Salariile au început să scadă după ce contribuţiile sociale au trecut din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Fluturaşii cu salariile micşorate pe luna ianuarie au început să fie primite de angajaţii de la buget sau din mediul privat. Alţi angajaţi urmează să primească fluturaşii cu salarii mai mici în următoarele zile. Măririle salariale care au fost anunţate pentru 2018 se dovedesc doar praf în ochii angajatorilor”.

La Cluj, organizatorii – grupările Corupţia Ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj – spun că solicită retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției, dar şi a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală.

Se mai cere demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice, dar şi modificarea legilor fiscale adoptate.

„Vrem demnitate, transparență și competență din partea persoanelor cu funcții publice!”, transmit organizatorii protestelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS