Proteste ale sindicaliștilor din învățământ

Sindicaliștii din învățământ protestează astăzi, în mai multe județe, din cauza modului în care se calculează sporurile, cât și pentru majorările salariale de anul viitor care sunt mult mai mici față de promisiunile inițiale ale Guvernului.

În Vrancea, aproape 150 de cadre didactice, dar și angajați din sistem care fac parte din rândul personalului nedidactic vor protesta timp de două ore în fața Prefecturii.

Sindicatul din învățământ dorește elaborarea unei legi prin care salariile personalului din învățământul preuniversitar să fie asigurate fără intervenția consiliilor locale.

Mai exact, se dorește ca banii să ajungă de la Ministerul Educației Naționale la inspectoratele școlare și apoi în unitățile de învățământ.

Totodată, profesorii cer plata sporurilor la salariul de încadrare începând cu 01 ianuarie 2018, precum și plata drepturilor câștigate în instanță.

Protest în stradă este organizat și de 100 de profesori din Ialomița, membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ.

Dascălii ies în stradă, în Piața Unirii din Slobozia, să protesteze față de condițiile de salarizare din sistemul din educație.

Marea lor nemulțumire este faptul că sporurile salariale pe care le primesc se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, astfel ei încasează venituri mai mici decât le-au fost promise de Guvern.

Acțiuni comune se desfășoară și în alte orașe din țară, precum Focșani sau Craiova, iar greva se încheie după ora 14.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS