Confidenţialitate

Proteste ale Cartel ALFA la sediile partidelor guvernamentale | AUDIO

Sindicaliști de la Confederația Cartel Alfa continuă astăzi protestele împotriva Executivului, cu pichetarea sediilor partidelor din coaliția de guvernare.

Prim-vicepreședintele confederației, Liviu Apostoiu, spune că deocamdată Guvernul nu pare să -și propună să crească salariul minim pe economie cu mai mult de 41 de lei, cum a și decis de altfel.

”Dacă ei fac atât, să realizeze un compromis între ce au spus angajatorii, adică zero salariu, și ce am cerut noi, însemnă că nu își regăsesc locul la guvernare, pentru că asta nu este o politică salarială normală pentru o țară europeană.  Mă refer la creșterea salariului minim cu 41 de lei net, care înseamnă cam 2 lei pe zi lucrătoare. Dacă ăsta e salariul minim, creșterea de salariu minim, eu pot spune că ministrul Muncii este compromis, care nu are ce căuta acolo”, a declarat Liviu Apostoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de faptul că o lege recent promulgată prevede că pentru ca persoană pentru a supraviețui are nevoie în România de cel puțin 2.600 de lei lunar, aproape 8.000 de lei pentru o familie cu un copil, statul continua să devaforizeze angajații în avantajul patronilor.

”Această lege ar trebui, de fapt, să stea la baza a ceea ce înseamnă salariu minim din această țară, pentru că exprimă nevoile oamenilor această lege, ori dacă am dat-o numai ca să o dăm, să spunem că am nevoie într-o familie de 7.000 de lei  dar eu îi dau salariu minim de 1.300 de lei, atunci înseamnă că legile noastre le facem degeaba și se vede că nu sunt respectate. Nu avem reacții până în acest moment, de aceea vom continua programul”, a mai spus Liviu Apostoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.