Protest USR şi PNL la Parlament, în fața sălii unde are loc ședința conducerii centrale a PSD cu liderii de filiale din țară.

Mai mulți parlamentari ai USR, cărora li s-au alăturat și liberali, au cerut PSD să renunțe la ordonanța privind modificarea codurilor penale.

“ Țara mai presus de Dragnea” – au scris pe pancarte. Aveți și bâtele la dumneavoastră, și petardele? i-a întrebat liderul PSD înainte de a intra în sala de ședință.

Senatori și deputați ai Uniunii Salvați România, cărora li s-au alăturat și liberali în frunte cu președintele Raluca Turcan s-au așezat în fața sălii de ședință a PSD cu pancarte în mâini pe care au scris: ”Îndrăzneşte să-i spui nu lui Dragnea”, ”Ţara mai presus de Dragnea” și “Refuz acest abuz’’.
I-au îndemnat apoi pe liderii PSD care veneau la ședință să retragă ordonanțele privind modificarea codurilor penale.

”Ce  s-a întâmplat în ultimele zile sfidează orice formă de bun-simţ, sfidează toate avizele şi corpurile de Justiţie. Cea mai mare manifestaţie din istoria României am avut-o ieri seară. Niciodată o astfel de manifestaţie nu a cuprins toată România. În momentul de faţă PSD are de ales între a face un pas înapoi şi a merge mai departe pe drumul pavat cu rea-voinţă, cu minciună, cu corupţie”, a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Sunteţi de un penibil total! Penibililor!”, le-a răspuns celor din USR secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu. Acesta a precizat că partidul său nu are de gând să retragă ordonanța:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a fost întâmpinat de parlamenatarii USR cu scandări. Hoții! i-au strigat aceștia. Imediat a venit și replica lui Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul PSD a evitat să vorbească cu presa și a intrat imediat în sala de ședință. Parlamentarii opoziției spun că vor continua protestul, până când guvernul PSD-ALDE va abroga ordonanța care dezincriminează abuzul în serviciu, dacă prejudiciul este mai mic de 200.000de lei.

Mai mulți aleși ai USR au ales să își petreacă noaptea trecută în plenul Camerei Deputaților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS