Protest : Sute de persoane îngrijorate că viața le este pusă în pericol din cauza urşilor

Aproximativ 500 de persoane din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, între care primari, dar şi preşedinţii consiliilor judeţene, s-au adunat, miercuri, în faţa sediului Ministerului Mediului, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei provocate de suprapopularea urşilor în aceste judeţe. Protestatarii – care bat în tobe şi cântă la trompete – susţin că, în aceste condiţii, sunt puse în pericol vieţile oamenilor.

Protestatarii au tobe şi trompete, precum şi pancarte cu mesaje precum “Ursul în pădure, nu la noi în şură”, “Cu ursul nu-i de joaca #periculos”, “Asta nu-i ursărie”.

Oamenii spun că nu mai pot trăi liniştiţi, în condiţiile în care urşii au început să îi atace, încă din urmă cu patru ani. În Covasna, într-un singur an s-au înregistrat 200 de cazuri în care urşii au provocat pagugube materiale, potrivit acestora.

La rândul lor, primarii şi preşedinţii din aceste judeţe susţin că situaţia ar trebui rezolvată de către reprezentanţii Ministerului Mediului.

O delegaţie formată din reprezentanţi ai protestatarilor, condusă de preşedinţii Consiliilor Judeţene Harghita şi Covasna, Borboly Csaba, şi respectiv Tamás Sándor, a intrat la discuţii cu ministrul Mediului pentru a cere introducerea cotelor anuale pentru numărul de colectare a urşilor şi soluţionarea problemei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS