Protest sub forma unui flashmob în fața PMB

Mai mulți tineri și-au anunțat prezența la un flashmob sportiv, care va avea loc joi, de la ora 11:00, în fața Primăriei Generale a Capitalei, pentru a își exprima nemulțumirea față de faptul că evenimentele sportive de pe bulevardul Kiseleff nu se mai țin.

Pe pagina de Facebook ,,Bucureștiul nu stă pe tușă!”, lansată după ce Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a demarat lucrările la marcajele stradale, fiind suspendate activitățile sportive în zona Kiseleff, mai mulți tineri și-au anunțat prezența la un flashmob sportiv.

Astfel, joi, de la ora 11.00, în fața Primăriei Generale, tinerii se vor aduna să joace badminton, șotronul, să deseneze cu creta pe asfalt, să sară coarda sau să facă baloane. Organizatorii anunță că se vor ,,îngrămădi zece minute pe trotuarul de vis a vis de primărie, printre mașinile funcționarilor parcate pe trotuar, după care vor pleca la treburile lor”.

Aceștia consideră că ideea de relocare a evenimentului Via Sport în parc contravine chiar ideei evenimentului, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!

În textul publicat pe pagina de Facebook ,,Bucureștiul nu stă pe tușă!”, se arată că în ,,Legea adunărilor publice, opțiunea de a desfășura un eveniment într-un loc sau altul este a organizatorului, negocierea locului de desfășurare făcându-se strict în limitele legii și cu argumente ce țin de securitatea cetățenilor, nicidecum de fluidizarea traficului. Închiderea unui eveniment public pentru a deschide un șantier în zonă, (n.r. așa cum a motivat municipalitatea relocarea Via Sport) este, în opinia noastră, un pretext de a forța textul Legii, Primarul General manifestându-și în repetate rânduri dezacordul cu astfel de evenimente”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS