Protest spontan la uzina Dacia Mioveni. Salariații din schimbul 1 refuză să intre la muncă

Aproape 2 mii de angajați ai uzinei Dacia-Renault de la Mioveni refuză să intre la muncă, vineri dimineață.

Ei sunt nemulțumiți de deciziile luate de administrație – legate, între altele, de hrană și transport, a declarat, la Europa FM, liderul sindical Ion Iordache.

Angajaţi ai fabricii de la Mioveni care au ieşit din schimbul al treilea, dar şi colegi ai acestora care intră în primul schimb s-au adunat vineri dimineaţă în faţa uzinei, participând la un protest al cărui scop este de a atrage atenţia faţă de condiţiile de transport.

Nemulţumirile oamenilor au legătură cu faptul că, în ultimele săptămâni autobuze ale firmei care are contract pentru transportul muncitorilor către şi dinspre fabrica de la Mioveni au fost implicate în accidente rutiere în care mai mulţi muncitori au fost răniţi.

Cel mai recent accident s-a produs în 25 noiembrie, pe o stradă din Piteşti, unde un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a lovit din spate un alt autobuz în care se aflau tot angajaţi ai uzinei de la Mioveni.

În urma accidentului, 18 persoane au fost rănite. Muncitorii au relatat că accidentul s-a produs după ce unul dintre autobuze ar fi avut probleme la sistemul de frânare.

Reprezentanții companiei de transport se apărau și spuneau că toate vehiculele au reviziile făcute la timp.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS