Confidenţialitate

Protest spontan la Termocentrala Mintia. Zeci de angajați, nemulțumiți de salarii

Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia, din judeţul Hunedoara, au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, refuzând să intre la lucru. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu le-au fost majorate salariile de mai mulţi ani şi că nu au primit echipamente de lucru, fiind nevoiţi să le cumpere din banii lor.

Potrivit liderilor sindicali, angajaţii din primul schimb de la Termocentrala Mintia nu au intrat la lucru, din cauza lipsei echipamentului de protecţie, iar cei din schimbul de noapte nu pot ieşi pentru că nu pot lăsa locurile de muncă neasigurate.

Angajaţii termocentralei reclamă că salariile nu le-au mai fost majorate de mai mulţi ani şi că nu au primit echipamente de lucru, fiind nevoiţi să le cumpere din banii lor.

Colegii s-au prezentat la serviciu conform graficului de tură, dar nu au preluat serviciul din lipsa echipamentului de protecţie”, susţin lideri din Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Oamenii spun că vor trimite o adresă la Minsiterul Energiei, pentru a se implica în acest conflict de muncă.

Termocentrala Mintia este parte a Complexului Energetic Hunedoara, alături de termocentrala Paroşeni şi minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.