Confidenţialitate

Protest spontan la Temocentrala Mintia

Aproape 150 de angajaţi ai Termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au declanşat, miercuri dimineaţa, un protest spontan în sala de comandă şi în incinta unităţii, acuzând lipsa de transparenţă a Ministerului Energiei în ceea ce priveşte viitorul acestui producător de energie electrică şi termică.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, strategia energetică a României nu prezintă explicit ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia şi dacă grupurile energetice vor funcţiona pe cărbune, ca şi până acum, sau pe gaz.

Conform acestuia, în strategia energetică a României, elaborată de Ministerul Energiei, nu se regăsesc cele două grupuri energetice pe cărbune de la Termocentrala Mintia, aşa cum au solicitat administraţia companiei şi sindicatele de la Mintia şi cele ale minerilor din Valea Jiului.

În jurul orei 9,00, protestatarii au început să iasă în curtea întreprinderii, la acţiune fiind prezenţi angajaţi din schimbul de noapte şi cei care sunt liberi de la serviciu.

Activitatea de producţie a termocentralei nu este afectată, susţine preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Energeticienii de la Termocentrala Mintia au mai protestat, în luna august, după ce sindicatele au arătat că deţin informaţii conform cărora producătorul de energie ar urma să funcţioneze cu un singur grup energetic, din cele şase pe care le deţine în prezent.