Protest spontan la ANAF Vrancea față de legea salarizării unitare

Protest spontan în această după-amiază la fisc în județul Vrancea, unde salariații au întrerupt orice activitate, în semn de protest față de proiectul legii salarizării unitare.
Salariații Administrației Finanțelor Publice au ieșit în stradă, în fața sediului instituției, după ce au văzut cum arată proiectul pe care îl critică. Finanțiștii spun că dacă se va menține varianta actuală, salariile din sistem vor scădea dramatic.

Zeci de angajați ai fiscului din Vrancea au întrerupt azi lucrul și au ieșit în stradă la Focșani într-o acțiune de protest spontan față de proiectul legii salarizării unitare. Funcționarii sunt nemulțumiți de grila de salarizare propusă pentru angajații din instituțiile deconcentrate ale Fiscului.

Ei spun că, potrivit proiectului, salariile funcționarilor fiscului din toată țara vor fi cu mult mai mici decît ale celor din aparatul central al ministerului de finanțe sau al ANAF.

Un funcționar din capitală, de pildă, ar urma, în cazul adoptării proiectului în actuala formă, să aibă un salariu mai mare decît un director de regională, care are în subordine mai multe județe.

În plus, protestatarii au vorbit și despre scăderi dramatice de salarii, chiar și cu 2000 de lei, începînd de anul viitor, dacă proiectul va deveni lege în forma actuală. Protestatarii cer doar o grilă de salarizare corectă și speră că se va ține cont de opiniile lor. Proteste spontane ale funcționarilor fiscului au mai fost în această după-amiază în cîteva județe din țară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS