Confidenţialitate

Protest spontan al personalului auxiliar din instanțe. Activitatea cu publicul a fost întreruptă | VIDEO + FOTO

Protest spontan, în această dimineață, la toate instanțele din țară. Personalul auxiliar este nemulțumit că nu a ajuns la niciun rezultat cu ministrul de Finanțe pentru plata integrală a salariilor și a altor drepturi. 

”Blocul Național Sindical informează prin afiliatul său, Sindicatul Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL, că la nivel național, personalul auxiliar de specialitate din instanțe a declanșat forme de PROTEST spontan concretizate în întreruperea activității cu publicul și suspendarea ședințelor de judecată” se arată într-un comunicat al BNS.

Nemulțumirile protestatarilor sunt legate de rezultatul discuțiilor cu Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, care le-a transmis sindicaliștilor că nu vor fi asigurate fondurile pentru plata integrală a salariilor și a tranșelor din hotărârile judecătorești.

”Motivul acestor forme de protest îl reprezintă concluziile întâlnirii de ieri, 7 decembrie 2023, de la sediul Ministerului Finanţelor Publice, la care au participat reprezentanţii Blocului Naţional Sindical, ai SNGJ Dicasterial, dar şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În urma întâlnirii, ministrul finanţelor, domnul Marcel Boloş, a transmis că NU va asigura fondurile pentru plata integrală a salariilor şi a tranşelor din hotărârile judecătoreşti“, se arată în comunicatul Blocului Național Sindical.

 

Citește și: Grefierii protestează în fața ÎCCJ față de neplata integrală a salariilor | VIDEO

Foto / Video : Blocul Național Sindical